Ontdek je ware zelf

met magische zelfhulptools.

Je zielsmissie leven Nú

5 september 2018 • Blog

Je ziel leidt je de weg of je je er nu bewust van bent of niet. Iedere stap van je levenspad is jouw puur bewustzijn aanwezig geweest en bij iedere adem die je in dit leven ooit nog zult nemen zal dat zo zijn. Het staat los van welke beslissingen je neemt in je leven, het is een gegeven. Eigenlijk heeft je ziel geen oordeel over de keuzes die je maakt, het zijn slechts ervaringen op het pad dat jouw leven heet. Dus wat als er geen foute keuzes bestaan? Wat zou je dan kiezen? Wat als jij nú jouw zielsmissie al kan leven? Wat zou je dan vandaag anders doen?

Je kunt de weg kiezen met de meeste uitdagingen en weerstand of je kunt juist kiezen voor de makkelijkste weg. Dat is helemaal aan jou. Je mag ervan uitgaan dat je ziel je wil leiden naar je meest vervulde leven. Welke weg je daarvoor aflegt is per persoon verschillend. Waar ik vanuit ga is dat we allemaal onze unieke blauwdruk hebben meegekregen voor ons meest vervullende leven. Dit noem ik je zielsmissie. Het is een manier van leven, waarin jij uiting geeft aan jouw unieke gaven en talenten, waarbij je de wereld een stukje mooier, rijker, completer maakt. En wanneer jij deze manier van leven hebt gevonden, vind je persoonlijk geluk, vervulling en plezier. Je kunt je zielsmissie zien als iets heel groots (en bijna onbereikbaars) of als iets wat je dagelijks kunt doen om invulling te geven aan je leven en het meeste plezier en geluk uit je leven te halen. Het één is niet beter dan het ander, nee het is zelfs helemaal hetzelfde.

Iemand die een groots effect heeft op de wereld om hem heen, is iemand die heeft ont-dekt wie hij werkelijk is en waarom hij hier op aarde is en dat in zijn dagelijks leven tot uiting weet te brengen.

Nanda Berwers

Je mag van goede huize komen en alle mogelijkheden tot je beschikking hebben om de hoogste opleiding te volgen of je bent misschien geboren met allerlei achterstanden en hebt veel tegenslagen gekend in je leven, dat maakt voor het leven van je meest waardevolle leven niet uit. Je zielsmissie leven, dát is wat je waarde voor de wereld bepaalt. Want wanneer jij datgene gaat doen waarvoor je hier op aarde bent, zal je anderen inspireren dat ook te doen. Begin te stralen en vertel de mensen om je heen hoe het voelt je volledige zelf te zijn. Til anderen op, moedig ze aan om zichzelf te laten zien, houd voor elkaar een veilige ruimte (holding sacrad space) en support degene die naast je staan door je hand uit te steken. Dan creëren we een mooiere wereld, waarin iedereen zichzelf mag en kan zijn. We gaan dan leven vanuit het hart, voor onszelf en voor elkaar. We crëeren een nieuwe aarde, zoals Eckhart Tolle schreef.

Als je nadenkt over je missie in het leven, maak je het voor jezelf misschien wel veel ingewikkelder dan het hoeft te zijn. Je hebt een droombeeld van een compleet veranderde realiteit, een nieuwe wereld waarin jij helemaal aan het doen bent wat je hier op aarde komt doen. Je bent een top-chef en verrijkt de wereld met je kookkunsten, je creeert een vernieuwde vorm van onderwijs en leert kinderen van jongs af aan hoe ze meer vanuit authenticiteit hun leven kunnen creëren. Of je bent coach en helpt mensen na burn-out, ziekte of andere tegenslagen. Je ziet het helemaal voor je en jij bent het stralende middelpunt van deze droom. Prachtig!!

Je kunt dit beeld als stip aan de horizon plaatsen. Het is als een kompas, waar je af en toe weer naar terugkeert om te kijken of je nog op de goede weg bent.  Je voelt de motivatie om de droom te realiseren. ‘Dit is waar ik het allemaal voor doe.’ Maar dan kom je weer met beide benen in de huidige realiteit te staan en weet je niet waar je moet beginnen en of je deze droom ooit zult realiseren. Demotiverende gedachten en tegenslagen kunnen je volledig uit het veld slaan of van je pad af brengen. “Is dit dan wel de bedoeling?” “Kan ik niet beter iets heel anders gaan doen?” Daar is de stip aan de horizon voor. De droom!! Je moet je droombeeld helder hebben, om door de tegenslagen en zijpaden jouw richting weer te bepalen. Onthoud, de stip aan de horizon is het kompas voor als je het even niet meer weet.

Je zielsmissie leven doe je Nu!

Wanneer jij je zeilen weer hebt bijgesteld en je focus terug hebt op je droom, kun je weer voorwaarts gaan. Eén stap zetten in de juiste richting, kan je al een goed gevoel geven. Als jij blijft doen waar jij blij van wordt en wat te maken heeft met jouw droom, dan komt de rest vanzelf. In plaats van het leven van je missie uit te stellen tot dan en later…. kun je je zielsmissie nú al leven. Doen waar je hart van in vuur en vlam staat. Creëren wat jij graag maakt om de wereld mooier te maken. Schrijven of vertellen over jouw meest pure wijsheid, die opborrelt als poëzie. Datgene doen waar jouw frequentie van omhoog gaat, waar jouw innerlijk licht van gaat stralen. Wat als het zo simpel is?

Wat als jij gewoon mag doen wat jou gelukkig maakt?

Wat als jij mag creëren wat volgens jou de wereld nodig heeft?

Wat als je geleid wordt en je ziel je leidt naar het leven met de meeste vervulling?

Wat als je daar volledig op mag vertrouwen. Dat alles wat je doet vanuit je hart het juiste is. Dat we geen foute keuzes meer kunnen maken, maar alleen nog ervaringen kunnen opdoen. Wat zou er dan van je af vallen? Wat zou je dan vandaag doen?

Als je bijvoorbeeld graag zingt, maar je hebt al heel vaak gehoord dat je niet kunt zingen. En wat als je geen foute keuzes meer kunt maken, maar alleen ervaringen kunt opdoen. Wat zou je dan nu anders kiezen? Drempels worden weggehaald, als falen geen optie meer is. Ga je zangles nemen, sluit je je aan bij een koor of ga je mantra zingen en kom je zo tot het uiten van wat je het liefste doet? Je mag jezelf gunnen om alles te ontwikkelen en gaan doen waar jij blij van wordt. Je verlangens en de beelden van dromen geven een uitstekend beeld van hoe jouw realiteit eruit kan kmoen te zien. Maar je zult wel de ervaring moeten aangaan en je over de obstakels heen zetten, die schijnbaar zijn opgeworpen in het verleden.

Het is vaak belangrijker dát je het doet, dan de kwaliteit die jij denkt te leveren. Het hoeft namelijk niet perfect te zijn. Authentiek en oprecht is beter dan perfect. Het laat zien wie jij bent! En dat is waar jij naar aarde gekomen bent. Om uiting te geven aan jouw unieke talenten en gaven en je wijsheid te delen met anderen.

Ik hoop dat ik je hiermee heb aangemoedigd om te gaan ont-dekken wat jouw unieke blauwdruk is. Hiervoor nodig ik je graag uit om de workshop Ontdek je levensmissie te komen doen. In een kleine groep, laat ik je door geleide meditatie weer verbinding maken met je ziel en die prachtige set aan kwaliteiten die je hebt meegekregen om jouw steentje bij te dragen aan die mooiere wereld. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten en je te inspireren je zielsmisie nú te gaan leven.

Nanda

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.