Ontdek je ware zelf

met magische zelfhulptools.

Wat ben jij aan het dragen wat niet van jou is?

23 april 2018 • Blog

In de afgelopen week kom ik dit onderwerp al 5 keer tegen. Zou het iets collectiefs zijn dat we met z’n allen aan het verwerken zijn, of is dit toeval? We zijn allemaal verbonden aan onze familie, via onze bloedband maar ook energetisch zijn we helemaal met elkaar verweven. Vanaf je geboorte, waarbij je door het emotionele centrum van je moeder op aarde komt, tot het moment dat je bij je oma/ opa en andere familieleden in de armen wordt gehouden. Je komt als zieltje, als puur mens op aarde. Je bent helemaal open, van geen kwaad bewust. Dus dat er energie aanhaakt bij jou die niet van jou is, dat heb je natuurlijk helemaal niet in de gaten. Voor een baby is namelijk nog alles één en ziet het geen onderscheid tussen hemzelf en de ander. Dat is natuurlijk heel nobel en puur. En als we in een wereld zouden leven waarin iedereen zo puur zou zijn (en blijven) was het ook geen probleem, maar juist een prachtige hemel op aarde waar we allen één zijn. Maar daar zijn we nu nog niet.

Wat ik zie gebeuren en naar de oppervlakte komt de laatste tijd is dat mensen met trauma’s en blokkades rondlopen van hun vader en moeder ( en misschien dat die ook het weer van hun vader of moeder hebben overgenomen). Als je bekend bent met familie opstellingen, dan zal je weten dat dit een gegeven is. We worden allemaal beïnvloed door onze familielijn en thema’s zoals ‘niet gezien worden’, ‘weinig geld op de bank hebben’ of ‘niet vrij kunnen beslissen over je eigen leven’ worden vaak van generatie op generatie overgedragen. Tenzij je je hiervan bewust wordt gemaakt, is dat vaak ‘gewoon’ geworden voor jou en je familie. Maar als we even terug gaan naar dat pure mens dat op de aarde kwam, dan zien we dat het helemaal niet gewoon is. Dat je bent geboren als Puur mens, met alle mogelijkheden van de wereld en dat je niets dan pure liefde verdient en in overvloed mag leven. Dát is je natuurlijke staat van zijn, dat is hoe het leven ‘gewoon’ hoort te zijn.

Wat houdt jou tegen om je pure authentieke zelf te zijn?

Wat jou tegenhoudt om volledig jouw Pure Authentieke zelf te zijn in dit leven en jouw missie te leven, zou heel goed geblokkeerd kunnen worden door iets wat jij meedraagt vanuit je familielijn. En met de bagage van een ander op je rug, is het veel zwaarder om jouw eigen pad te bewandelen. Met die extra bagage (die overigens niet origineel van jou is) kom je eigenlijk geen stap verder op je eigen pad, omdat je het pad van die ander aan het lopen bent. Je probeert (onbewust of bewust) jouw rugzak te legen van de zwaarte en het verdriet dat je meesjouwt, omdat het natuurlijk helemaal niet prettig is om hiermee rond te blijven lopen. Maar wat je ook probeert, de last blijft hetzelfde en steekt zo af en toe gewoon weer de kop op, alsof het nooit is weg geweest. Dan kun je je afvragen of je iets aan het dragen bent dat niet van jou is. Als het namelijk wel van jou is, dan kun je jouw last werkelijk verlichten door ermee aan de slag te gaan en komt het niet als een boemerang weer terug.

Dit is wat ík daarover denk: Zolang jij de last van je (voor)ouders blijft dragen, kun je niet in jouw volledige potentieel gaan staan en jouw eigen leven leven. Zolang jij het blijft dragen voor die ander, kan die ander er geen verlichting in gaan ervaren (omdat het niet meer volledig bij die persoon is). Probeer maar eens een rugzak te legen en te kijken wat erin zit, die jij niet op je rug hebt hangen.

Ik sprak afgelopen week dus wel 5 verschillende mensen, die in meer of mindere mate iets van een ander aan het dragen waren. En ik gebruikte deze analogie. Om jouw eigen leven te gaan leven, zal je alles wat van jou is moeten terugpakken uit de rugzak van een ander (je zoon of dochter). En op jouw beurt zal je aan jouw vader of moeder moeten teruggeven wat van hen is. Wat je hiermee doet is de energie herstellen in je familielijn, zodat ieder met zijn of haar eigen leven aan de slag kan. Zolang jij voor jouw vader of moeder iets draagt, kunnen zij hun leerproces niet aangaan. Je weerhoudt ze er dus van om te groeien en bovendien beperkt het ook jou in jouw groeiproces, en je eigen leven te leven.

Oefening familielijn opschonen

“Stel je maar eens voor dat jij in jouw familielijn staat. Je vader en moeder staan achter je (en je (eventuele) kinderen staan voor je). Dan kijk je wat er in jouw rugzak zit dat niet van jou is. Er zijn bijvoorbeeld twee of drie kleuren items zichtbaar in die rugzak, waarvan slechts één jouw lievelings -of basiskleur is. Haal dan uit jouw rugzak wat niet van jou is en geef het terug aan je moeder of vader. Ze nemen het met een glimlach van je aan, omdat ze dankbaar zijn dat ze een deel van zichzelf terugkrijgen. Kijk dan hoe zij op hun beurt hetzelfde doen met hun ouders. En eventueel zelfs jouw opa en oma. Voel hoe leeg jouw eigen rugzak raakt nu dit proces in gang is gezet. Is dat geen wonder? “

Dit is een korte vorm van een familie opstelling die je gewoon kunt doen door middel van een visualisatie. Het hoeft dus helemaal niets lastigs of zwaars te zijn, het is allemaal zo simpel. Maar je moet je er eerst wel van bewust worden. Bewust worden wát je dan aan het dragen bent en van wie. En hoe deze ‘last’ jou beperkt om jouw eigen levenspad te leven. Er zijn al vele mensen in mijn praktijk geweest die ik hiermee heb geholpen.  Dus wil je na het lezen van dit blog weten  wat jij aan het dragen bent (van je vader of moeder) en wat je nu tegenhoudt in je ontwikkeling, kom dan langs voor een coachsessie. Ik help je graag om Je ware zelf te vinden jouw eigen pad te gaan!

Ik help en inspireer mensen hun eigen pad te gaan en hun authentieke zelf te zijn op aarde, zodat we er met een elkaar een prachtige plek van maken waarin iedereen werkelijk zichzelf kan zijn.

Nanda Berwers

Life & Levensmissie coach

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.