Ontdek je ware zelf

met magische zelfhulptools.

Toestemming om te zijn wie je bent

11 november 2016 • Blog

Jezelf toestemming geven om jezelf te zijn, dat is het aller aller belangrijkste. Niet alleen dat deel van jezelf goed te vinden dat anderen in jou waarderen, maar ook gewoon die kant van jezelf laten zien die misschien niet zo favoriet is. Geef jezelf de liefde en het vertrouwen die je nodig hebt om jezelf te zijn. Je hebt deze toestemming alleen nodig van jezelf. 

Jouw verlangen om goed te zijn zoals je bent, is vaak bedekt door een dikke laag pijn van teleurstelling en afwijzing door ervaringen uit het verleden. Je hebt jezelf afgeleerd om jezelf te laten zien, gewoon zoals je bent. Omdat je vroeger nare ervaringen hebt gehad. Dat heb je destijds niet bewust gedaan, maar om jezelf te beschermen tegen de pijn. Helemaal jezelf zijn is soms ook heel kwetsbaar durven zijn en ongeacht wat anderen van je vinden toch met de billen bloot. Dat is wat ik ook besloten heb te doen, want dat harnas/ al die jassen van vermomming, die passen niet meer bij wie ik het liefst wil zijn.

Ik wil graag iemand zijn die zich vrij voelt

Ik wil kunnen lachen en kunnen huilen als dat is wat ik voel van binnen

Ik wil graag mijn ware gezicht laten zien

Ik wil graag mijn waarheid spreken

Ik wil graag laten zien dat het oké is om gewoon jezelf te zijn

En ik wil anderen uitnodigen dit ook te doen.

niemand-anders

Jezelf toestemming geven om jezelf te zijn, dat is het aller aller belangrijkste. Niet alleen dat deel van jezelf goed te vinden dat anderen in jou waarderen, maar ook gewoon die kant van jezelf laten zien die misschien niet zo favoriet is. Je terugtrekken als je even niet zo lekker in je vel zit, dat is waar ik het over heb. Mensen opzoeken als je iets leuks en gezelligs met ze te delen hebt, maar thuis blijven als het even niet zo goed met je gaat. Vragen om leuke dingen te gaan ondernemen, maar niet vragen om hulp als dat is wat je eigenlijk nodig hebt. Herken jij jezelf hier ook in?

Dan accepteer je dus maar een deel van jezelf en heb je jezelf nog geen toestemming gegeven om volledig jezelf te zijn. Met je kwetsbare kant en je onzekerheid, je twijfels en je chagrijnige buien. Ze horen allemaal bij jou! Het is heel normaal om dit ook te voelen. Alle mensen kennen die gevoelens. We kennen namelijk allemaal alle gevoelens. En het is aan jou om jezelf toestemming te geven om ze ook te laten zien. Om te benoemen wat je voelt, om te vragen om wat je nodig hebt.

Vaak is het een patroon, die onbewust aan gaat; jezelf verstoppen of vol stoppen. Je merkt bijvoorbeeld dat je al 3 dagen meer junkfood eet dan dat je een gezonde groentemaaltijd klaarmaakt. Of je zit hele avonden naar de tv te staren, zonder dat je echt weet wat er op staat. Je voelt je klein, nietig en lusteloos en hebt al een week geen vriendin opgebeld om te praten over hoe het met je gaat. Sporten heb je al twee keer overgeslagen met een lullig smoesje. Je bent kortaf tegen mensen die interesse in je tonen en verstopt je gauw weer achter. ‘Ik heb het druk hoor’, ‘ik spreek je een andere keer’.

Dit kunnen allemaal signalen zijn dat er een deel van jou zich aan het verstoppen is of die er van jou niet mag zijn. Waarom doe je dat? Waarom mag je niet gewoon even kwetsbaar zijn of even niet zo lekker in je vel zitten? Ben je bang om wat andere mensen daarvan vinden? Of heb je er zelf een oordeel op zitten?

Als jij jezelf toestemming geeft om volledig jezelf te zijn en met jezelf de belofte maakt dat jezelf lief hebt zoals je bent. Dan zeg je op die momenten dat je OKE bent zoals je bent.

dsc00974rondIk accepteer en ik houd van mezelf gewoon zoals ik ben

Ik mag mezelf laten zien en laten horen

Ik ben goed genoeg

Ik mag er zijn met alles wat bij mij hoort

Deze affirmaties kunnen enorm ondersteunend zijn in het proces om meer en meer van jezelf toe te laten en te omarmen. Positieve affirmaties, maar ook positieve liedjes of teksten die jou een goed gevoel geven over jezelf. Je mag jezelf alle mogelijke hulp geven, die je nodig hebt om jouw patronen te doorbreken. Je bent het namelijk meer dan waard om jezelf te zijn! En hulp accepteren of zelfhulpmanieren vinden om datgene te doen wat jou het meest gelukkig maakt, dat is toch het meest liefdevolle wat je voor jezelf kunt doen!

Ik geef mezelf toestemming om volledig mezelf te zijn.

Heb je interesse in meer magische zelfhulptools, meld je aan bovenaan in de banner. Je ontvangt dan gratis het ebook Ontdek je ware zelf, met magische zelfhulptools.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.