Ontdek je ware zelf

met magische zelfhulptools.

Je komt geen stap verder, wat nu?

3 mei 2017 • Blog

Soms merk je dat je al heel lang in hetzelfde cirkeltje rondloopt. Dan sta je bijvoorbeeld te praten met iemand die je al een jaar niet gezien hebt en merk je op dat je eigenlijk hetzelfde verhaal staat te vertellen. Dat je nog steeds op zoek bent en dat het nog niet wil lukken om antwoorden te vinden. Oeps, dat is dan wel een wake-up call. Jij bent je er opeens van bewust dat de verandering die je graag wilde nog steeds niet heeft plaatsgevonden. En wat heb je dan nodig om je verder te helpen? Waar sta je werkelijk en wat ga je uit de weg?

Op eigen kracht kom je al een heel eind en verandering brengen in een bestaande situatie is best moeilijk als je toch iedere dag omringd ben door dezelfde dingen en activiteiten. Daarom biedt reizen of even afstand nemen vaak wel een nieuw perspectief en dat is lekker. Maar dan kom je weer terug in de werkelijkheid en de sleur van alledag en brengt de droom je toch niet dichterbij. Je hebt iets anders nodig, iets waardoor je vooruit komt en daadwerkelijk de stappen gaat zetten die nodig zijn om je droom dichterbij te brengen.

Je herkent het misschien wel, je gaat op zoek buiten jezelf. Leest inspirerende teksten, volgt goeroes of gaat een programma volgen waar ze antwoord geven op jouw vraag. Je krijgt precies te horen wat mensen om je heen al jaren adviseren of zeggen. Je moet bijvoorbeeld je dromen gaan opschrijven, je zal ze voor je moeten zien en alvast voelen hoe het is om ‘dat miljoen te hebben’. De wet van aantrekkingskracht wordt door iedereen toegepast tegenwoordig. En ik ben daar geen uitzondering in. Maar toch kom je dan weleens op zo’n punt dat je denkt dat het jou allemaal niet gaat lukken. De moed zakt je in de schoenen, omdat je nog steeds niet bent waar je wilde zijn. Jouw jarenplan lijkt wel een vijf-jarenplan en je vijf-jarenplan lijkt wel een onrealistische droom. Ben je dan helemaal geen steek opgeschoten met alle tijd en ervaringen die je hebt opgedaan om hier te komen? Natuurlijk wel!

Jij hebt meer geleerd dan je misschien wel zult denken. Kijk bijvoorbeeld eens naar jouw houding ten opzichte van je doel. Heb je er nog steeds vertrouwen in of ben je het leuker gaan vinden om je stappen te zetten? Kijk ook eens naar de manier waarop je aan de ander staat te vertellen over je droomdoel. Ben je enthousiast als je erover vertelt en gaat er bij haar/hem ook een lichtje branden bij het zien van jouw enthousiasme? Er is namelijk een diepere reden waarom jij bent gaan doen wat je doet! Jij bent op dit pad voor een reden en jij zet iedere dag jouw stappen op deze prachtige weg naar vervulling van jouw levensdoel. Dat is alleen niet meer zo bewust. Het is niet meer bijzonder omdat je er iedere dag mee bezig bent (en soms zelfs te veel mee bezig bent).

Je mag je opnieuw afstemmen op jouw waarde, jouw groei waarnemen en inzien dat je nog steeds vol vuur bent om je droom waar te maken! En dat is al inspirerend op zich! Jij bent al super gegroeid en dat mag je best laten zien en waarderen in jezelf. Soms zijn de veranderingen die we doormaken (in deze fase van droom naar missie) niet zichtbaar met het blote oog, maar zeker wel voelbaar. En het feit dat jij doorzet en blijft geloven in je droom, wil echt al wel iets zeggen. Maar er is vast ook een brandend verlangen om Grotere stappen te zetten, hoger te vliegen, verder te reiken! En dat is heel mooi! Jij wordt namelijk van binnenuit gestuurd om in jouw grootsheid te stappen!

Jij bent het waard om gezien te worden, jouw boodschap te verspreiden en zoveel mogelijk mensen te inspireren met zijn wie jij bent! Jij mag jezelf toestemming geven om nog Groter te dromen en nog Grotere stappen te gaan zetten. Daag jezelf eens uit. Wat heb je al een tijd voor je uit geschoven, maar ga je nu toch doen!? Ik ben heel benieuwd. Laat het weten in het bericht hieronder. We kunnen elkaar motiveren door ons verhaal te delen.

Voor mij is bovenstaande fase natuurlijk ook herkenbaar. Maar het erkennen van de groei die wél gemaakt is (ookal was die nog onzichtbaar aan de buitenkant) en ook in te zien wat ik het afgelopen jaar allemaal geleerd heb over mezelf (en over ondernemen) dat maakt dat ik mijn vuurtje weer kon aanwakkeren van binnen. En precies zo kon laten branden dat ik het aandurfde om gewoon het Beach Event van de Pure Awareness Center door te zetten. Mezelf weer te laten zien, zoals tijdens mijn boekpresentatie vorig jaar. Mijn waarheid delen en mensen uitnodigen deze dag met zichzelf en hun missie te verbinden. Het is natuurlijk eng om zo’n stap te zetten, maar door het vuurtje aan te wakkeren in mezelf ga ik het nu toch doen! Zondag 7 mei is voor jou en mij! Een dag om jezelf te laten zien en over die drempels heen te stappen. Om te ervaren hoe het is om in je grootsheid te stappen. We gaan het spelenderwijs ervaren. Want alles wat jij zoekt dat heb je al in je. Je mag jezelf gewoon uitdagen om die Grotere Jij te zijn!

Veel liefs en hoop tot zondag!

Liefs, Nanda


Een reactie op “Je komt geen stap verder, wat nu?

  1. Lia schreef:

    Mooi en heel herkenbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.