Ontdek je ware zelf

met magische zelfhulptools.

Ik droom ervan een boek te schrijven

25 oktober 2018 • Geen categorie

Het 5 elementen creatieproces heeft mij enorm geholpen om mijn boek te schrijven en volledig af te maken waaraan ik was begonnen. Ik ben een aardig ‘lucht’ type, dus het concreet maken en volhouden waren knelpunten voor mij. Maar dankzij mijn ontdekking van de 5-elementen heb ik het volledige creatieproces doorlopen, met een fantastisch resultaat.

Ik droom ervan een boek te schrijven

Je hebt een droom om een boek te schrijven, maar vindt steeds excuses om er niet aan te beginnen of het niet af te maken. Je hebt inmiddels al tig papiertjes rondslingeren, omdat je er steeds aan begint maar het niet af maakt. De ideeën voor je boek zijn ook al meerdere malen veranderd. Je weet gewoon niet waar je goed aan doet en legt het dan maar weer aan de kant. De droom blijft bestaan en je pakt zo af en toe toch je pen en het idee weer op, totdat er weer een lading papier in de kast gaat wachtend op een volgend moment. Zo gaat dit al een aantal maanden of zelfs jaren. De droom lijkt onbereikbaar.

Nu neem ik deze droom mee in het 5 elementen creatie proces.

LUCHT 

Je hebt een droom van je eigen boek schrijven, je ziet jezelf zitten bij je boeksigneringen en vertelt mensen enthousiast over waar je boek over gaat. Mensen vragen handtekeningen en je wordt gezien als de expert op dit gebied. Je geniet van de aandacht en bent trots op het resultaat, jouw eerste boek! Je kunt de droom voor je zien en al bijna proeven hoe het zal zijn, daarvan gaat jouw innerlijke vuurtje aan.

VUUR 

Je ziet voor je hoeveel effect het heeft op de levens van vele mensen, hoe ze van jouw boek leren en wat een stroom aan positiviteit het op gang brengt. Jouw verhaal inspireert een grote groep mensen en je ziet de waarde die jouw boek toevoegt aan jouw leven en het leven anderen. Dit zorgt voor een grotere motivatie… waardoor je aan de slag gaat.

AARDE  

Je krijgt doordat je zo gemotiveerd en gefocust bent ook de support van je omgeving en je ruimt tijd in voor jouw creatieve proces, het schrijven zelf. Je weet nu hoe belangrijk het is, dus je maakt zelfs een planning waarin voldoende tijd wordt ingeruimd voor het daadwerkelijk schrijven van je boek. Iedere keer als je gedachten afdwalen of je wordt ontmoedigd, denk je aan de droom en de waarde die je boek toevoegt aan jouw leven en het leven van anderen (je hebt een sterke interne motivatie – vuur). Zo zet je de stappen die nodig zijn om tot een volledig geschreven boek te komen.

WATER 

Je bent uiteindelijk zover om het met je omgeving te gaan delen – je vraagt lezers om je van feedback te voorzien. Dit noem ik al de water-fase. Je krijgt waardevolle feedback, die je nog weer kunt verwerken en zodoende wordt er toe gewerkt naar het eindproduct.

HOUT 

Samen met een redacteur en een vormgever (hout- verbindingen) sluit je het creatieproces af en ligt er een boek in je handen. Waarmee je weer het volgende proces van creatie kunt ingaan. Namelijk de droom van de lancering – het signeren van jouw boek tijdens je boeklancering. Daarbij horen weer andere stappen, die nog steeds gevoed worden door dezelfde droom en hetzelfde vuur.

 

Zo doorloop je het volledige creatieproces van droom naar creatie. In de 5-elementen coaching help ik jou graag bij het in de wereld zetten van jouw missie. Samen maken we jouw missie concreet en zet jij de stappen die nodig zijn om jouw droom ook werkelijkheid te maken. Wil je hierover meer informatie of je aanmelden voor een coachingpakket, klik dan op deze link.

En ben je benieuwd naar het boek wat ik heb geschreven klik dan hier. ‘Hoe ver ga jij? om Thuis te komen bij jezelf’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.