Ontdek je ware zelf

met magische zelfhulptools.

Burn-out in deze tijd

Je kunt er niet mee zo goed tegen, alle prikkels om je heen. Wat je altijd leuk vond om te doen, blijkt nu opeens teveel. De baan waar je het naar je zin had, gaat nu wringen met wie je in esssentie bent en je komt steeds vermoeider thuis. Je hebt geen energie meer aan het einde van de dag en je wordt ook steeds emotioneler. Alles wat eerst normaal was, blijkt teveel te zijn geworden. Soms in een opbouw van maanden, soms lijkt het een plotse verandering te zijn. Het lijkt erop dat je een burn-out krijgt of er al in terecht bent gekomen.

De symptomen van een burn-out

Psychische burn-outsymptomen: Concentratieverlies Besluiteloosheid Angst- en paniekklachten Geheugenproblemen Gevoelens van paniek Snel kwaad Jezelf snel ergeren Gevoel van machteloosheid Opgejaagd gevoel Neerslachtig Sneller agressief Wantrouwen Nergens zin in Gevoelens van onzekerheid Neiging tot verslaving Lichamelijke burn-outsymptomen: Constante moeheid Slapeloosheid Gevoel van uitputting Pijn in de spieren Nek- en schouderpijn Spanning op de buikstreek Energieloze stem Hoge ademhaling Vergeetachtigheid Geen of weinig zin in seks Snel moe of grieperig Darmproblemen Hoge hartslag Hoge bloeddruk

 

 

 

 

 

bron GGZ

 

Als je leest over de klachten van een burn-out en je herkent je hierin, zul je vast wel even schrikken. Van een officiele burn-out is sprake wanneer je langer dan 6 maanden aanhoudend deze klachten blijft houden. Maar zover laat jíj het natuurlijk niet komen. Je bent je je bewust dat er aan de bel getrokken wordt en dat dit een grens is waar je rekening mee zult gaan houden, zodat het in ieder geval niet erger wordt.

Mijn visie op Burn-out in deze tijd

Een burn out komt voor bij 1 op de 7 medewerkers in deze tijd en dat is in mijn ogen heel veel. Mijn visie hierop is dat bij veel medewerkers het niet gaat om een te perfectionistische werkhouding of het overvragen van medewerkers door de hoge werkdruk. Nee, bij velen van jullie zal het juist gaan om een overprikkeling en een extra gevoeligheid die te maken heeft met je persoonlijke ontwikkeling. We leven op dit moment in een periode van vergaande veranderingen, maar ook in een verandering van trillingsfrequentie van de aarde. Het is dus zo dat jij alsmaar gevoeliger wordt (of dat al was en je daar bewuster van wordt), omdat de frequentie van de aarde zich verhoogt.

Door de verhoging van de trillingsfrequentie wordt het moeilijker om in een afwijkend spoor te blijven leven en zal iedereen zich steeds meer afstemmen op het leven wat voor hem/ haar de bedoeling is. Als we kijken naar een symfonieorkest, dan gaat iedereen een toontje zuiverder spelen. Wanneer dus blijkt dat je nu niet op de juiste plek zit, zal dat worden aangegeven door middel van je burn-out klachten. Vooral vermoeidheid en verlies aan levensvreugde zijn indicatoren dat jij je niet op het juiste pad bevindt.

Het is natuurlijk niet leuk om mee te maken dat alles je teveel wordt, maar het is ook een mooie kans om het vanaf nu helemaal anders te gaan doen. Meer bewust te gaan leven, afgestemde keuzes te maken en te ontdekken wat dan wel jouw juiste pad is. Daarom heb ik een aanbod voor je.

Lees eerst mijn gratis e-book “Let your burn-out be your skyrocket back to You.” Aanvragen doe je hier.

Daarna maak je een afspraak voor een gratis WegWijs sessie.

En dan heb je nog de mogelijkheid om je door mij te laten begeleiden of om workshops te volgen die aansluiten bij jouw vervolgstappen. Ontdekkingsreis 1 om Thuis te komen bij jezelf en jouw eigen pad te vinden. óf ontdekkingsreis 2 om dat eigen pad invulling te gaan geven en jouw levensmissie te leven. Klik hiervoor op mijn aanbod.

Ik begeleid je graag op deze ontdekkingstocht naar je ware bestemming.  Liefdevolle groet, Nanda