Ontdek je ware zelf

met magische zelfhulptools.

Je bent vast gelopen, wat nu?

22 mei 2017 • Blog

Ik weet nog goed hoe het was toen ik was vastgelopen in mijn leven. De keer dat ik ontslag had genomen en gillend het kantoor was uitgerend, omdat het leven waar ik mij in begaf zo ver af lag van mijn hart dat ik er diep ongelukkig van werd. Of de keer dat ik voelde dat er meer voor mij in het leven zat en besloot om, zonder enige zekerheid het avontuur aan te gaan van opnieuw beginnen. Of toen ik plotseling er alleen voor kwam te staan en mijn intuïtie mij naar verre oorden op de wereld bracht, omdat ik van deze ervaring veel zou leren over wie ik werkelijk was. En als klapper, 5 jaar geleden, toen ik met een burn-out thuis kwam te zitten en het leven er wel heel somber uit zag. Het waren allemaal momenten in mijn leven waarop ik stil kwam te staan. Misschien kun je je wel herkennen in één van deze situaties. Of misschien ben je fysiek stilgezet, of zorgden je omstandigheden thuis ervoor dat je van het pad van je dromen bent afgestapt. Of ben je gewoon door de stroom het leven weggevoerd van jouw originele droom en voel je dat je vast bent gelopen in de baan en het leven waar je aan gewend bent geraakt.

Wat voor jou ook de reden mag zijn dat je voelt dat je bent vastgelopen. Er is een reden voor. Jij bent op deze plek in jouw leven en in deze ervaring niet voor niets, maar met een heel goede reden. Jij krijgt namelijk de gelegenheid om opnieuw te Kiezen! Kiezen? zul je misschien denken. Ik heb helemaal geen keuze. Of ik heb niet gekozen voor mijn huidige omstandigheden. En aan de oppervlakte heb je gelijk. Jij bent hier ‘toevallig’ aangekomen op dit punt in je leven. Jij bent hier toch niet met opzet zo’n potje van aan het maken? Of een leven aan het creeren waar je niet gelukkig van wordt?

Nee, niet met opzet. Maar onbewust toch wel! Jij bent jouw huidige leven volledig zo aan het inrichten zoals jij denkt dat goed is. Oftewel jouw gedachten hebben deze realiteit naar je toe getrokken. Wat je ten diepste over jezelf en jouw leven gelooft, dat heeft zich gemanifesteerd. Zo zeggen de geleerden van de Kracht van Aantrekking dat. En dat is wat veel guru’s ook in hun eigen taal zo zeggen. Je krijgt wat je denkt.

Nou, dat vond ik op de momenten dat ik was vastgelopen de grootste onzin. Dus troost je daarin als je denkt dat je de enige bent. Nee hoor, ik was ook zo sceptisch over dit soort wijsheden. Ik las er wel eens iets over en dan dacht ik: ‘ja, lekker makkelijk praten.’ Of ja, ‘dat geldt natuurlijk alleen voor die mensen die al middelen hebben om hun droomleven aan te trekken.’  Het was vast niet op mij van toepassing. Maar als ik eerlijk naar mijn gedachten keek, dan had ik veel ‘zie-je-wel-momenten’. (gelijk hebben over dingen waar je liever geen gelijk in zou willen hebben). Te veel eigenlijk dan ik zou willen toegeven.

Ik had b.v. bij mijn favoriete baantje kunnen blijven hangen, omdat het daar zo gezellig was. En als die rot manager niet was gekomen, had ik daar misschien nog steeds gewerkt. Maar dan had ik nooit een stap omhoog gedaan, naar de funtie van zelfstandige. Dan was ik altijd in die afhankelijke positie blijven hangen. De overtuiging: ‘Iemand anders zal het wel beter weten.’ dat was wat ik diep van binnen dacht. En zo lang ik iemand naast me had, die mij juist liet weten wat ik wel wist hoefde ik deze diepgewortelde gedachte over mezelf niet uit te roeien. Pas toen er iemand verscheen in mijn leven die mij bevestigde in mijn diepgewortelde overtuiging en ik daar ontzettend BOOS van werd. Had ik de kracht gevonden om deze overtuiging om te buigen. “Wat denkt ze wel, Ik maag toch zeker zelf wel uit wat ik goed kan en dat ik kan uitblinken in mijn vak.” Het vastlopen in die relatie met die manager, bracht me in mijn kracht. Gek genoeg, was dit achteraf precies wat ik nodig had.

Terugkijkend op die momenten in mijn leven dat ik tot stilstand ben gebracht, ging ik inzien dat de STOPS in mijn leven een grote gift zijn geweest. Ze gaven me namelijk het moment aan om opnieuw te kiezen. Om mijn innerlijke overtuigingen te bekijken en te voelen dat ik met sommige overtuigingen zó klaar was!

Ik was er klaar mee om klein te blijven

Ik was er klaar mee om mij door anderen te laten vertellen wat het beste voor mij was

Ik was er klaar mee om mee te bewegen in een systeem waar ik niet achter stond

Ik was er klaar mee om mezelf nog langer te verstoppen en zogenaamd veilig te voelen achter de kaders en regels van een ander.

Dit is wat ik heb geleerd van al die STOPS in mijn leven. Het heeft me de gelegenheid gegeven om mijn eigen waarheid te vinden. Te zeggen wat ik echt vond! En opnieuw te KIEZEN voor het leven wat ik wilde leven. Iedere aanpassing die ik maakte na zo’n stop heeft me sterker gemaakt, meer vastberaden en doelgericht. Ik ben hier op aarde om mijn Gift met de wereld te delen! Ik ben goed genoeg! Ik mag doen wat goed voelt voor mij!

Dus maak je geen zorgen als je bent vastgelopen. Jij bent precies op de juiste plek. Samen gaan wij eerlijk kijken naar de overtuigingen die je hebt, over jouw huidige situatie. Hoe denk je er écht over? En hebben deze gedachten je geholpen om te creëren in je leven wat je nu hebt? Zo niet? Hoe kun je dan door middel van deze overtuigingen bij de diepste kern van waarheid komen? Dat doe ik vaak in een coachsessie, maar je kunt jezelf ook naar de kern toe schrijven.

Schrijfopdracht

Pak een pen en papier uit de la en ga eerlijk opschrijven wat je denkt over de situatie in je leven waarop je bent vastgelopen. Welke overtuigingen en gedachten ben je op dit moment ‘aan het waarmaken’, omdat je ze ten diepste gelooft? En misschien weet je ook nog wel vanaf wanneer je deze overtuiging hebt? Of van wie je deze gedachten hebt overgenomen? Dan ben je alweer een stap verder. Daarover vertel ik je graag in de volgende blog. Het gaat er nu om dat jij je bewust bent dat je een keuze hebt. Welke gedachten ben jij écht Klaar Mee? Schrijf eerst tot de kern en ga dan op een papiertje staan waar deze omschrijving op staat. Maak ook een een papiertje waarop je gewenste overtuiging staat. En ga dan per papier voelen hoe het voelt om daarop te staan. Hoe wil jij je voelen? Welke gedachte ga jij kiezen als je nieuwe richtlijn voor het creëren van jouw toekomst? De keuze is aan jou!

Je weet diep van binnen echt wel wat de juiste keuze is. We heben namelijk allemaal een wegwijzer in het leven, die door onze intuïtie duidelijk wordt gemaakt aan ieder. Op het moment dat je bent vastgelopen, is er sprake van Divine Intervention. Het Universum laat jou gewoon niet langer op dit pad rondlopen. Het is tijd om het roer om te gooien. Dat is wat je te doen staat! Dus kies jij voor de bekende weg, of ga je beginnen met luisteren naar jouw innerlijke kompas die een nieuwe richting aanwijst? Ik zie je graag wanneer onze paden elkaar weer kruisen. Want ook dat is niet voor niets.

Ik wens je veel geluk, plezier, innerlijke wijsheid en liefde op jouw pad.

 


Een reactie op “Je bent vast gelopen, wat nu?

  1. Saskia schreef:

    Dankjewel Nanda!😉🤗❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.