Ontdek je ware zelf

met magische zelfhulptools.

Begin waar je bent

24 februari 2017 • Geen categorie

Het is soms lastig om te bepalen wat je volgende stap is en hoe jij meer jouw droomleven kunt leven. Je wordt dan wakker uit  je droom en ziet dat waar je nu bent nog niet lijkt op dat perfecte plaatje waar je van droomde. Dan kunnen er twee dingen gebeuren. Je bent teleurgesteld en je verzand in dat het toch nooit zo perfect zal worden en je gaat gewoon je dagelijkse dingen weer doen. OF je haalt inspiratie uit de wetenschap dat het pad waar je op loopt leidt naar dat droomleven waar je nu verbinding mee hebt en zet de eerstvolgende stap.

Begin waar je bent

Gebruik wat je hebt

Doe wat je kunt

Dit is een slogan die ik voor mezelf en mijn vriendenkring vaak gebruik, en als ik eerlijk ben ook nog veel te vaak vergeet. Ik probeer namelijk ook weleens te leven in de toekomst of laat me ontmoedigen door de lange weg die ik nog lijk te moeten gaan voordat ik ér ben. Maar dan denk ik dus weer aan dat ik al op het juist pad ben, dat deze weg leidt naar dat beloofde land en dat wat ik doe al goed genoeg is. Tjee, wat een opluchting kan dat zijn zeg.

Begin waar je bent

Ik heb lange tijd gedacht dat mijn droomleven ergens in een ver land zou zijn en dat ik daar nu nog op moest wachten, of deze ‘plek’, waar ik nu ben niet de ideale omstandigheden waren voor mij. Daardoor liet ik mij afhouden van wat er Nu, op deze plek, al mogelijk is. Maar als ik dan mijn droomleven als inspiratie neem en kijk naar wat er nu op de plek waar ik nu ben al wel mogelijk is, dan krijg ik daar energie van en ga ik kleine dingen aanpassen aan mijn huidige leven. De weg naar Rome was ook niet in één dag gebouwd, dus daarom weet ik nu troost te halen uit de stappen die ik Nu al kan zetten en wat ik Nu al kan doen vanuit de positie waar ik nu ben.

Bijvoorbeeld het aantal mensen dat ik kan bereiken. Het is nog niet wat ik wil dat het is en voldoet nog niet aan het plaatje van dat ik honderden mensen wil bereiken met mijn boodschap. Maar als ik dan kijk naar het gevoel dat het me gaf toen ik vorige week met 10 mensen intensief bezig was met het thema Innerlijke Liefde, tijdens de Spread Love Challenge, dan geeft me dat inspiratie! Hoe gaaf is het, dat wat ik nu verspreid al 10 mensen heeft geinspireerd. Mensen in mijn omgeving bewonderen mij ervoor dat ik al blij kan zijn met 1 volger of één klant. Ja, dat klopt! Want het gaat er uiteindelijk om dat ik mensen wil helpen zichzelf te zijn, hun ware zelf te ontdekken en vanuit Liefde in hun hart te leven. En dat is toch ook wat ik doe als ik met 1 iemand werk?

Ik zie in dat het pad waar ik op sta, de juiste is en heb er vertrouwen in dat het me brengt waar ik wil zijn. Dat is alles wat ik moet weten om geinspireerd te blijven en plezier te hebben in wat ik doe. En als ik dat doe, dan leef ik stiekem al mijn droomleven, gewoon hier en nu. De enige plek waar je kunt zijn om waar geluk te ervaren.

Gebruik wat je hebt

De volgende belemmering die ik in mijn leven wel ben tegengekomen is dat ik nog niet genoeg ben, heb of geleerd heb om werkelijk van waarde te kunnen zijn. Misschien herken je deze uitspraken wel? Als je constant blijft zeggen dat je nog iets anders nodig hebt dan dat je nu al hebt, zul je niet in actie komen en brengen wat je nu al te brengen hebt. Je blijven denken in tekort en niet goed genoeg zijn, houdt je vast en zorgt voor stilstand. Op die manier zul je nooit je droomleven bereiken (als je denkt dat je droomleven ergens anders is dan waar je nu bent althans).

Gebruik wat je hebt betekent dat je jezelf waardeert voor wat je nu al kunt en wat je al geleerd hebt. Dat je inziet dat jouw kennis en vaardigheden al 10-tallen, zelfs wel honderden, mensen kunnen helpen om te komen van waar jij eerst was, tot waar jij nu bent. Welke vaardigheden of eigenschappen heb je ontwikkeld in de afgelopen 5 jaar? Of ben je nog steeds even ‘wijs’ als je 5 jaar geleden was? Ik denk dat je toch alweer behoorlijk wat hebt bij geleerd en dat je daar dus uit kunt concluderen dat je al kunt vertellen hoe je van A naar B bent gekomen. Jij bent dus evengoed een leraar als dat je een leerling bent.

En het is volgens mij ook veel leuker om te leren van iemand die nog precies weet hoe het is om te staan waar jij staat, dan dat iemand al huizenhoog boven je uit toornt en zich echt niet meer zo goed kan inleven in jouw situatie. Dat geldt ook andersom. Mensen willen graag van jou leren wat jij recent geleerd hebt, zodat zij zich nog in jou kunnen herkennen en zien dat het resultaat dat in jou al kunnen zien ook in hen haalbaar en bereikbaar is. He, he, poeeh…. wat een opluchting. Je hoeft dus niet perfect te zijn en te weten waar je over 5 jaar zult zijn, maar je hoeft alleen te weten waar je nu bent en wat je nu kunt gebruiken uit jouw eigen ervaringen om andere mensen te kunnen inspireren. Je hoeft dus in wezen gewoon alleen jezelf te zijn. 🙂 Is dat even fijn.

Doe wat je kunt

En omdat jij jezelf toestemming geeft om gewoon jezelf te zijn en te gebruiken wat je hebt en te waarderen waar je nu staat, kom je heel authentiek over en kunnen mensen zich in jou herkennen. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is doen wat je kunt. Niet gaan doen waar je nog niet bent of wat je nog niet waar kunt maken, maar gewoon te gaan doen wat je het beste kan, jezelf zijn. Aangeven waar jij vandaan komt en hoe je mensen daar het beste bij kunt helpen om te komen waar jij nu staat. Zo simpel is dat. Je hoeftdan dus niets te doen wat buiten je macht ligt en je bent voor niemand verantwoordelijk, alleen voor jezelf. Blijf binnen je eigen mogelijkheden.

Opnieuw, wat een opluchting!

Je hoeft dus niets te doen wat je niet kunt. Je hoeft nergens anders te zijn dan waar je nu bent en je hoeft niets anders uit de hoge hoed te toveren dan waar je zelf nog geen ervaring mee hebt. Ik kan het niet simpeler verwoorden dan dat je door deze 3 richtlijnen dus precies bent wie je behoort te zijn: Jezelf!

En dat is dus mijn boodschap aan de wereld en aan jou!

Ik hoop dat door deze wijsheid en ervaringen met jou te delen dat ik je inspireer. Dat je jezelf kunt herkennen in mijn verhaal en dat je dus het gevoel hebt dat ik degene ben die jou kan helpen om de volgende stappen te zetten om meer en meer je ware zelf te zijn. Niet iemand anders worden, maar 100% jezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.